Ştiri financiare

17 octombrie
BCE: Numărul instituțiilor de creditare din zona euro a scăzut cu aproape o cincime din 2008
Numărul instituțiilor de creditare din zona euro a scăzut cu 18% din 2008 - când a început criza financiară globală -, arată datele publicate de Banca Centrală Europeană (BCE), informează publicația Luxemburger Wort. citeste stirea »
“Lupul de pe Wall Street” spune că finanțarea prin monede virtuale este “cea mai mare înșelătorie”
Fostul broker Jordan Belfort, autorul cărții autobiografice “Lupul de pe Wall Street”, care a inspirat filmul cu același nume, spune că ofertele inițiale de monede alternative (ICO) sunt “cea mai mare înșelătorie”. citeste stirea »
Mecanica Ceahlău, controlat de SIF Moldova, venituri la 9 luni cu aproape 15% mai mari decât anul trecut și profit net cu 1 milion de lei mai mare decât la S1
Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău a realizat în primele 3 trimestre o cifră de afaceri de 33,44 milioane lei, în creștere de cu 14,52% față de cea de 29,20 milioane lei din perioada similară a anului trecut. citeste stirea »
EXCLUSIV Poșta are nevoie de 100 milioane euro pentru informatizarea oficiilor și a centrelor de tranzit. Compania discută cu BEI, dar nu exclude și alte oferte
Poșta Română are nevoie de 100 milioane de euro pentru a acoperi necesarul de finanțare în direcția informatizării și automatizării oficiilor poștale și a centrelor de tranzit. Compania a discutat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru obținerea unui împrumut, dar nu exclude dialogul și alte instituții financiare din România sau internaționale. citeste stirea »
După seceta de listări, piața reclamă inundație la bursă. Suprapunerea perioadelor de subscriere a ofertelor Sphera și Transilvania Broker stârnește nemulțumiri. Investitor: "Toți pierd!”"
Anunțarea intempestivă a ofertei operatorului lanțurilor KFC și Pizza Hut imediat după lansarea operațiunii Transilvania Broker și suprapunerea perioadelor de subscriere au creat un sentiment negativ într-o piață neobișnuită cu o astfel de frecvență a exercițiilor. „Ar fi trebuit să nu fie una peste alta”, spune un investitor. Absența unui timp de gândire și publicarea cu întârziere pe portalul BVB sunt alte elemente de nemulțumire. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >