Cine nu ar vrea să facă bani de acasă? Fie că nu reușești să te descurci cu veniturile și cheltuielile actuale și ai nevoie de mai mult, fie că pur și simplu vrei să monetizezi timpul liber pe care îl ai, sunt câteva moduri prin care poți face bani de acasă.
Dacă te pricepi bine la managementul timpului personal și te poți menține o constant în implicare și în rezultate, îți poți oferi o trecere frumoasă de la angajat la freelancer, cu beneficii pe termen lung, cu un sistem propriu de stabilire a obiectivelor, cu un volum de muncă și pauze binemeritate. Dar până la o posibilă trecere de la statutul de angajat la cel de freelancer, uite câteva moduri prin care poți face bani de acasă.
5 moduri prin care poți face bani de acasă
Indiferent că ești propriul tău angajat sau că ești angajatul unei companii, munca ta are nevoie de timp, efort și monitorizare pentru a fi apreciată calitativ și financiar la nivelul pe care tu îl consideri maxim. Cu atât mai mult, atunci când decizi să îți asumi proiecte noi este posibil la început să investești mai mult din resursa timpului până a te bucura de rezultate, pentru că bucuriile și realizările nu vin fără efort.
Așa că indiferent de modul prin care alegi să faci bani de acasă, rămâi motivat până te bucuri de beneficiile muncii tale.
1. Sondaje plătite
Într-o piață atât de complexă și diversificată, părerea ta chiar contează – fie în procesul de achiziție al cuiva, în îmbunătățirea unor produse sau servicii din piață, în crearea strategiei de comunicare sau promovare a brandurilor sau în modalitatea de a plasa un produs sau serviciu cât mai aproape de tine, ca și consumator. Iar atunci când această implicare este monetizată, poți face bani de acasă. Acesta este modul prin care marile companii doresc să afle experiența ta din consumul de produse, de aceea colaborează cu diverse platforme de cercetare cantitativă pentru colectare de informații.
2. Jocurile PC
Chiar dacă nostalgia jocurilor din copilărie trece pe la fiecare, cu toții ne bucurăm de tehnologia avansată. Iar lumea virtuală a creat câte un loc pentru fiecare dintre noi, astfel încât să substituie și să dezvolte noi interese. Platforme de socializare, matrimoniale, platforme inspiraționale pentru artiștii dintre noi, altele pline de idei pentru aventurieri și lista poate continua. Iar pentru cei care sunt interesați de jocuri pentru a-și antrena mintea, pentru a se relaxa sau pentru a concura, tehnologia a ținut pasul cu imaginația și creativitatea. Așadar jocurile PC simulează o lume virtuală, complexă, care genereză constant cerere pentru cele mai bune idei și aventuri. Dacă ești suficient de talentat, poți face tutoriale pentru cât mai multe vizualizări, ajungând astfel să monetizezi, sau poți trece la nivelul următor în care să fii parte din ideea jocului, din caracterul personajului sau din calitățile acestuia.
3. Social media
Și aici tehnologia are rolul și efectul ei. Dacă îți place să fii la curent cu tot ce e nou în online, dacă apreciezi creativitatea și crezi că o poți transpune într-o idee scrisă, dacă înțelegi comportamentul și reacțiile din online, atunci poate chiar ai putea să faci bani de acasă din social media. Chiar dacă încă nu ai toate ingredientele necesare, sunt destule firme care nu au nevoie de fiecare dintre ele, așa că te poți perfecționa rapid. Iar pentru că instrumentele de research și internetul de mare viteză sunt la dispoziția noastră, poți fi productiv în ce interval din zi îți dorești tu.
4. Copywriter
Dacă poți jongla cu creativitatea și cuvintele încât să dai diverse forme ideilor, atunci apucă-te de scris – ce vrei tu, ce îți place sau ce crezi că place altora și poți oferi. Poți începe să scrii articole de blog pe teme pe care le stăpânești foarte bine sau de interes pentru ceilalți și să faci un research riguros cu ajutorul căruia să livrezi conținut cu un impact imediat. Turismul de exemplu este un domeniu accesat de un număr foarte mare de oamenii, deoarece experiențele unora îi ajută pe alții să își aleagă destinații sau să își stabilească vacanțele. Având un blog despre călătorii și experiențe turistice, ale tale și ale altora, te poți asocia cu diverse site-uri și agenții de turism pentru posibile colaborări. Dar posibilitățile de a câștiga bani din blogging sunt diverse și poți face acest lucru de unde oriunde vrei tu, mai ales de acasă.
5. Traduceri
Dacă ești vorbitor de limbi străine, transformă asta într-o oportunitate profesională. Nu vorbim despre un post la un birou de traduceri, ci la ceva mai creativ – Freelancer.com este o platformă care îți pune la dispoziție foarte multe proiecte sau chiar job-uri pentru traducător de seriale, rețete culinare, materiale tehnice pentru inginerie, etc. Așa că poți ajunge să câștigi bani de acasă constant, mai ales dacă te întâlnești cu oportunitatea unui proiect nou.